TikTok va marca videoclipurile realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Platforma vrea să evite dezinformarea utilizatorilor

Alexandru Gologan Data publicării:
TikTok video
sursa: profimediaimages.ro/

TikTok va semnala de acum în mod automat pe platforma sa conţinutul video realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI), pentru a evita inducerea publicului în eroare.

Autenticitatea clipurilor video publicate în cadrul rețelelor de socializare a devenit un subiect important în mediul online după ce materiale realizate cu ajutorul inteligenței artificiale au stârnit confuzie printre utilizatori.

„Dezvoltarea tehnologiei AI deschide oportunităţi creative incredibile, dar poate în același timp genera confuzie sau induce în eroare utilizatorii dacă aceştia nu sunt informaţi în legătură cu originea materialului pe care îl vizionează. Pentru a remedia acest lucru, vom aplica o etichetă specială acestor creaţii, astfel încât publicul să știe dacă au fost generate cu inteligenţa artificială”, a precizat TikTok într-un comunicat.

Reţeaua de socializare a lansat încă din septembrie o etichetă pentru marcarea conţinuturilor proprii realizate cu ajutorul instrumentului TikTok AI, relatează Forbes.